Foto Anne en Janine Prosu

Anne en Janine vertellen over Prosu

Wat maakt het werken bij Prosu leuk? 

Prosu Media Producties heeft een jong team met een aantal ‘ervaren’ krachten geeft Anne aan. Niet iedereen is afkomstig vanuit de sector, wat een leuke en leerzame mix oplevert. Zo is er op zijn tijd ook zeker plaats voor een grapje en een dolletje. Dat levert een informele en ontspannen sfeer op. De lijnen zijn kort waardoor alles met elkaar besproken kan worden. Bovendien staat hier iedereen altijd open voor nieuwe ideeën. Zo houden we elkaar scherp. Ook krijg je veel kansen om je te ontwikkelen.

Hoe ontwikkel jij je bij Prosu?

Prosu is natuurlijk een onderdeel van de KMM Groep (kennis, media en marketing groep). Groei en ontwikkeling bij medewerkers staat centraal. Ik krijg bij Prosu de kans om mij te ontwikkelen door het Management Traineeship de volgen. Doordat de deelnemers bij verschillende bedrijven binnen de KMM Groep werkzaam zijn, is het een gevarieerde groep waar we veel ideeën met elkaar kunnen uitwisselen, aldus Anne.

Janine geeft aan dat zij bij Prosu voldoende ruimte krijgt om haar kennis en kwaliteiten te delen en toe te passen in de praktijk. Er wordt geluisterd naar nieuwe ideeën en andere inzichten. Met verschillende trainingen binnen de KMM groep krijg ik ook de kans om door mezelf te blijven ontwikkelen. Zo leer ik elke keer weer iets nieuws, wat we gelijk toepassen in de praktijk, aldus Janine.

Waar haal jij voldoening uit?

Anne haalt vooral voldoening uit de mooie campagnes, die ze samen met een klant neer mag zetten.

Bij Anne staat de klantenrelatie en tevredenheid voorop!

Prosu bestaat feitelijk uit twee bedrijven, Prosu Media Producties en Prosu Databased Marketing die nauw met elkaar samenwerken. Doordat Prosu Databased Marketing eigenaar is van de grootste agrarische database van Nederland kunnen wij klanten iets unieks aanbieden. Het is gaaf om te zien dat door middel van een campagne, die bij ons heeft gelopen, een bedrijf daadwerkelijk leads kan opvolgen, aldus Anne.

Janine wordt enthousiast wanneer haar content goed scoort, of wanneer berichten op social media een groot bereik halen. Hiervoor krijg ik ook veel ruimte om creativiteit te gebruiken. Ik ben altijd druk met verschillende pogingen om te kijken wat het best scoort, aldus Janine.

Anne, wat heb je nodig om als accountmanager aan de slag te gaan bij Prosu?

Als accountmanager moet je goed overzicht weten te bewaren. Er kan soms veel op je af komen en dan moet je prioriteiten stellen. Omdat wij verschillende vakbladen en vakkranten uitgeven lopen projecten door elkaar. De enorme diversiteit vind ik erg leuk, maar vraagt ook om prioriteiten stellen. aldus Anne.

Eerlijke communicatie is erg belangrijk, soms lopen dingen anders dan gepland. Ik heb inmiddels gemerkt dat zolang je dit bespreekbaar maakt er veel mogelijk is. Klanten willen graag weten waar ze aan toe zijn en hoe het ervoor staat. Eerlijkheid is daarom een sleutelwoord!

Janine, wat heb je nodig om als marketing medewerker aan de slag te gaan bij Prosu?

Op de marketingafdeling is het belangrijk om je overzicht te houden. De actualiteit moet je interesseren, want je zit altijd op het laatste nieuws! Kennis en interesse in ontwikkeling op social media en SEO-gebied zijn ook belangrijk. Tot slot komt een grote dosis humor en energie altijd van pas, aldus Janine.

Waarom de agrarische sector?

Anne is afgestudeerd aan de Agrarische hogeschool in Dronten waar ze in aanraking is gekomen met de agrarische sector. Hier heb ik een groot hart ontwikkeld voor de sector en er veel kennis over op gedaan. Dit helpt mij bij het begrijpen van klanten. Een boerenafkomst of studie is handig, maar zeker geen must. Je moet vooral de wil hebben om te leren en oprechte interesse tonen, aldus Anne.

Janine geeft aan dat haar vader tot 2007 melkveehouder is geweest. De agrarische sector is er dus met de paplepel ingegoten bij haar! Ik heb de opleiding Marketing en Communicatie gedaan, en met de combinatie van de agrarische sector voel ik me bij Prosu helemaal thuis, aldus Janine.