Bladerbare pdf versus online magazine

Het gebeurt nog steeds vaak dat bedrijven online werken met pdf bestanden zoals bij een catalogus, een jaarverslag of een brochure. Ook u ziet dit vast nog vaak voorbij komen op internet, is dit echter nog wel van deze tijd? Een pdf geeft tegenwoordig namelijk steeds meer problemen, voornamelijk in de mate van leesbaarheid. Een oplossing hiervoor is een online magazine! In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de voordelen van een online magazine.

Voordelen van een online magazine:

 • Op alle devices goed leesbaar: zoomen is niet praktisch zeker niet voor een gebruiker, dit is helaas vaak wel noodzakelijk bij een bladerbare pdf. Een online magazine weet de content aan te passen op elke mobiel device. Inzoomen is dus niet meer nodig!
 • Interactief: een bladerbare pdf ondersteunt vaak geen filmpjes. Dit geeft echter wel veel meer interactie en wordt ook gezien als een sterke trend in de marketingwereld. Bij een online magazine is het mogelijk op elk device een filmpje af te spelen, wat zorgt voor meer beleving!
 • Gericht content delen: niet elke pagina kan gedeeld worden via een bladerbare pdf vaak wordt het geheel gedeeld. Bij een online magazine kan elke pagina individueel gedeeld worden wat zorgt voor gerichtere informatie en promotie van uw product.
 • Goed vindbaar: waar de content in een bladerbare pdf vaak niet doorzoekbaar is voor de gebruiker en voor de zoekmachines is dit bij een online magazine wel het geval. Een online magazine beschikt over een goede SEO functie die u per pagina afzonderlijk kan instellen. Uw online magazine wordt dus ook door de zoekmachines gevonden en gewaardeerd.
 • Snel te produceren: een ander voordeel is de verkorte productietijd. Je kunt binnen een aantal uren/dagen een online magazine ontwikkelen en deze is dan direct voor iedereen beschikbaar. Je bent dus super actueel en je informatie is real time aan te passen.
 • Volledig meetbaar: met een online magazine weet je precies wat je bezoekers interessant vinden en kan er meer gemeten worden dan bij een bladerbare pdf.

Een online magazine met succes: De Akkerbouwkrant

De Akkerbouwkrant is een goed voorbeeld van het succes van een online magazine De Akkerbouwkrant werd voorheen altijd verstuurd via Publisher. Een uitgave via Publisher is te vergelijken met een bladerbare pdf. Echter wordt de Akkerbouwkrant vanaf april 2017 verstuurd via een online magazine. Vanaf dat moment hebben we mooie resultaten behaald:

 • Gemiddeld worden er ruim 7 pagina’s gelezen in het online magazine.
 • Elke editie behaalde met Publisher tussen de 3.000 en 4.000 paginaweergaven. Met het online magazine zit dit boven de 25.000 paginaweergaven.
 • Gemiddeld wordt er meer dan 4 minuten naar het online magazine gekeken.
 • Het bouncepercentage bij dit online magazine is nog geen één keer boven de 1,60% uitgekomen. (Het bouncepercentage wordt ook wel het weigeringspercentage genoemd en geeft het percentage van de bezoeken aan die niet meer dan 1 pagina van de site bekeken hebben. Gemiddeld ligt dit percentage tussen de 40% en 60%)
 • De eerste editie heeft meer dan 25 nieuwe leads opgeleverd.
 • De vindbaarheid van dit online magazine is ijzersterk! Ondanks dat de eerste editie in april 2017 is verstuurd zijn er vanaf 1 juli 2017 tot aan 1 juli 2018 nog eens meer dan 7500 paginaweergaven bijgekomen.

Klik hier en ga naar de online editie van de Akkerbouwkrant.

Conclusie

Wilt u online een brochure toesturen? Een online magazine is de oplossing!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? vul dan hieronder het formulier in of neem contact op met één van onze collega’s.

Wilt u meer weten? vul onderstaand formulier in!