Prosu Media Producties Magic of three

De magie van drie toepassen om jouw boodschap te versterken

Als je erover nadenkt komt het getal drie wel erg vaak voor. Als je bijvoorbeeld eten bestelt, wil je dan een kleine, middel of grote portie eten? Of bij een wedstrijd, waar je alleen de eerste, tweede of derde plek op een podium hebt. Waar komt deze voorkeur voor het getal drie vandaan en kan je dit toepassen in je marketingcommunicatie-uitingen? Lees het in dit artikel over de magie van drie.

1. Wat doet het getal drie met onze hersenen?

De regel van drie suggereert dat woorden in een groep van drie aantrekkelijker zijn en gemakkelijker zijn om te onthouden. Onze hersenen zijn continue opzoek naar patronen om de wereld om ons heen te verklaren. Drie is hierbij het kleinste aantal wat wij nodig hebben om een patroon te maken. In het Latijns is er een mooie betekenis aan gegeven met de woorden: ‘Omne trinum perfectum’, wat betekent dat alle goede dingen bestaan in sets van drie of dat alle drietallen volmaakt zijn. Een drietal heeft alles wat nodig is, een begin, een middenstuk en een einde.

2. Creëer een sterke boodschap met de magie van drie

Onderzoek wijst uit dat een boodschap met drie voordelen overtuigender is dan een boodschap met vier voordelen. Als er meer dan drie voordelen worden gebruikt, dan worden de ontvangers sceptischer en minder positief over de boodschap.

Bij onze verschillende titels passen wij de magie van drie ook toe. Hieronder een voorbeeld van de webshop van Melkveebedrijf. In de webshop presenteren wij drie opties met verschillende abonnementen die wij hebben. Naast deze abonnementen zijn er nog meer mogelijkheden. We willen er alleen voor zorgen dat onze bezoekers niet verward raken over de vele verschillende opties op onze website.

Prosu Media Producties magie van drie Melkveebedrijf webshop

We geven onze bezoekers ook maar drie redenen waarom zij een abonnement zouden moeten nemen op vakblad Melkveebedrijf:

  • Kijk via exclusieve reportages mee op bedrijven van collega-ondernemers en lees hoe zij hun bedrijf managen.
  • Elke editie een uniek thema wat past bij het seizoen en de werkzaamheden.
  • Praktische tips in verdiepende achtergrondartikelen om toe te passen op uw bedrijf

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom iemand zich moet abonneren op ons vakblad, alleen daarbij hebben wij besloten om het niet aan de opsomming toe te voegen.

3. Zorg dat je boodschap wordt onthouden

Een goede boodschap is een begin. Het is natuurlijk zonde als niemand je boodschap vervolgens onthoudt. Onderzoek laat zien dat wij informatie beter kunnen onthouden als het is opgedeeld in stukken van drie. Ons korte termijngeheugen kan goed drie dingen onthouden, maar als we daar boven gaan dan hebben we hier vaak meer moeite mee. Het is belangrijk om de regel van drie in het achterhoofd te houden bij het ontwerpen van jouw marketingboodschap. Bijvoorbeeld zo:

  • Laat de drie belangrijkste producten of diensten zien die je in jullie assortiment hebben
  • Presenteer de drie belangrijkste productcategorieën  van jouw bedrijf
  • Laat bij je prijzenoverzicht de prijzen zien van drie opties.
  • Benoem slechts drie voordelen van jouw product of dienst.

Vergeet ook de kracht van herhaling niet als je wilt zorgen dat je doelgroep een boodschap echt goed onthoudt.

Verder praten over de magie van drie of andere marketingprincipes waar je rekening mee kunt houden om jouw marketingcampagne nog effectiever te maken? Neem contact op één van onze (drie) accountmanagers:

Prosu Media Producties magie van drie contact opnemen Accountmanagers