Seppe Deckx en Jan Ebinger

deLoonwerker België krijgt met Seppe Deckx een nieuw gezicht

Prosu Media Producties is al geruime tijd actief bezig met het versterken van haar team. Natuurlijk kan het redactieteam voor deLoonwerker België hierin niet achter blijven. Na de overname van de Belgische titels heeft hoofdredacteur Jan Ebinger lange tijd alle werkzaamheden voor zijn rekening genomen waar wij allen zeer content over zijn. Echter was het te veel werk voor één persoon en is Prosu daarom op zoek gegaan naar een redacteur, welke gevonden is in de naam van Seppe Deckx. Wij laten u graag kennis maken met Seppe.

Seppe, kan jij jezelf kort voorstellen?

Ik ben Seppe Deckx, net 40 geworden en ook net vader geworden van een eerste kindje, Mats, die nu 4 maanden oud is. Ik behaalde zowel mijn master lichamelijke opvoeding als master kinesitherapie en heb eerst een tiental jaar in een psychiatrisch ziekenhuis gewerkt, eerst als therapeut, daarna als leidinggevende en kwaliteitsverantwoordelijke. Daarna heb ik een jaar geprobeerd om aan de slag te gaan in de landbouwsector. Seppe geeft aan altijd een fascinatie te hebben gehad voor de agrarische ondanks dat hij geen agrarische achtergrond heeft. Eerst heb ik bij een landbouwer meegeholpen om wat ervaring op te doen en vervolgens heb ik mijn vrachtwagen- en trekkerrijbewijs behaald en ben daarmee aan de slag gegaan in het grondverzet. Toch was dit het niet helemaal voor Seppe en is terug aan de slag gegaan in de gezondheidszorg als kwaliteitsverantwoordelijke bij het Wit-Gele Kruis (een thuiszorgorganisatie).

Een dik jaar geleden stond er in deLoonwerker een oproep voor een redacteur. Seppe heeft hierop gereageerd en kreeg van Jan, zijn voorganger, de kans om een artikel te maken. Zo is de bal aan het rollen gegaan en ik ben als freelance redacteur aan de slag gebleven voor deLoonwerker en later ook Terra.

Toen er dan later nog eens een oproep kwam naar een redacteur, stelde ik de vraag of dat iets voor mij zou zijn en voor ik het wist, was ik in de running om hoofdredacteur te worden.

En in het weekend Seppe, waar kunnen wij je dan vinden?

Mijn hobby’s lagen aanvankelijk in het verlengde van mijn studies (of omgekeerd) en bestonden dus voornamelijk uit sportieve activiteiten als voetbal, wielrennen en badminton. Later werd dit squash, hetgeen door de Corona uitbraak al meer dan een jaar niet meer kan. Ik kijk er enorm naar uit om dit weer te gaan doen, omdat dit vooral ook een wekelijkse afspraak is met mijn vrienden. Daarnaast werk ik graag in mijn tuin en speel ik graag gezelschapspelletjes.

Wat maakt het werken bij Prosu leuk?

Uiteraard heb ik nog maar enkele weken ervaring bij Prosu en wat me opvalt is dat iedereen behulpzaam is voor ‘die Belg’ in een Nederlands bedrijf. Bovendien krijg ik de kans om rustig te groeien in mijn rol, mede doordat mijn voorganger nog aan boord blijft en me met raad en daad bijstaat.

Hoe wil jij je ontwikkelen bij Prosu?

Ik wil ervoor zorgen dat deLoonwerker het blad blijft dat al zoveel jaren agrariërs aanspreekt. De sterke punten wil ik behouden en waar mogelijk wil ik op termijn via eigen accenten proberen het blad nog sterker te maken (Bijvoorbeeld door nog meer herkenbaarheid te creëren via vaste rubrieken). Daarnaast is er ook nog ruimte om de onlinewereld meer te verbinden met het papieren blad.

Waar haal jij voldoening uit?

Op dit moment is dat door het afleveren van een mooi afgewerkt artikel en van een mooi afgewerkt blad. En dat weerspiegelt zich dan in het feit dat loonwerkers of vertegenwoordigers je zelf gaan contacteren, omdat ze weten dat je je best doet om een mooi stuk te maken over hun machine of product.

Seppe, wat heb je nodig om als redacteur aan de slag te gaan bij Prosu?

In één woord: passie! Ik heb eigenlijk geen achtergrond in de sector, maar doordat ik wel gepakt ben door de microbe van de landbouwmechanisatie lukt het om mijn weg te vinden. En dan natuurlijk ook mensen die in jou geloven. Ik had niet gedacht dat ik in aanmerking zou komen om aan de slag te gaan bij Prosu, maar ik heb toch het vertrouwen gekregen. Daar ben ik erg dankbaar en trots op. Aan mij nu de taak om dat waar te maken?

Waarom dan toch de agrarische sector?

Het zat er vanaf jonge leeftijd in. Ik kon geen tractor zien passeren zonder hem te volgen met mijn fiets. En dan hoopte ik dat ik mocht meerijden. En dat is er nooit uitgegaan. Maar ik zou niet kunnen uitleggen waarom het gevoel zo sterk is en maar blijft groeien. Het is een fascinerende wereld waarin ik mij thuis voel!

Wilt u in contact komen met Seppe Deckx? Seppe is bereikbaar via seppe.deckx@prosu.nl