Effectieve SEO-strategieën onthuld: Een praktijkvoorbeeld dat werkt!

Het is cruciaal om als bedrijf online goed zichtbaar te zijn. Een van de meest effectieve manieren om organisch verkeer naar je website te trekken is door middel van Search Engine Optimalisation (SEO). Met de juiste strategieën en technieken kun je jouw website hoger uit laten komen in zoekmachines zoals Google.

Speel in op de meest relevante zoekwoorden

Unieke content en een goede vindbaarheid begint met een zoekwoordenonderzoek. Door in te spelen op relevante zoekwoorden en zinsdelen die betrekking hebben op je bedrijf, producten of diensten zul je merken dat content beter wordt gevonden.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google Zoekwoordenplanner om zoekvolume, concurrentie en gerelateerde zoekwoorden te analyseren. Bij gebruik van de juiste zoekwoorden in content en op de website vergroot je de kans om in een zoekmachine gevonden te worden. Een andere handige tool is Google Search Console.

Hierboven een voorbeeld van de Google Search Console van Melkveebedrijf. Wij scoren bijvoorbeeld met weidegang koeien 2023 hoog in Google. Door hier goed om te blijven inzetten, trekken wij mensen die hier op zoeken. Daarnaast als wij bijvoorbeeld meer inzetten op derogatie, kunnen wij van plek vier stijgen naar een betere plek.

Optimaliseer je website

Een goed werkende website zal sneller bovenaan de zoekmachine in Google verschijnen dan een website met een lage laadsnelheid. Benieuwd hoe jouw website presteert? Je kunt een goede test doen via de Lighthouse van Google. Dit is een zeer handige tool voor het beoordelen en verbeteren van de prestaties, toegankelijkheid, SEO en andere aspecten van een website. Hier zijn enkele redenen waarom Google Lighthouse handig is:

  1. Prestatiebeoordeling: Lighthouse evalueert de prestaties van een website, inclusief laadtijd, interactieve elementen en algemene snelheid. Het geeft inzicht in verbeterpunten, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van de bestandsgrootte van bronnen en het vermijden van renderblokkeringen. Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je de laadtijd van je website verbeteren en een betere gebruikerservaring bieden.
  2. Toegankelijkheidscontrole: Lighthouse controleert de toegankelijkheid van een website en detecteert mogelijke problemen. Het kan adviseren over verbeteringen zoals het toevoegen van alternatieve tekst aan afbeeldingen, het correct markeren van formulierelementen en het verbeteren van de focusnavigatie. Door de toegankelijkheid van je website te verbeteren, vergroot je de bruikbaarheid voor alle gebruikers.
  3. SEO-audit: Lighthouse bevat ook een SEO-auditfunctie waarmee je de SEO-vriendelijkheid van je website kunt evalueren. Het controleert verschillende aspecten, zoals de aanwezigheid van meta-tags, het gebruik van gestructureerde gegevens en de mobiele vriendelijkheid. Door de aanbevelingen van Lighthouse op te volgen, kun je je website optimaliseren voor zoekmachines en de zichtbaarheid vergroten.

Heb je hulp nodig om je website verder te optimaliseren? Maak hierbij gebruik van de expertise van Mixcom. Zij helpen om bedrijven beter vindbaar te maken en om impact te maken met een op maat gemaakte website.

Waardevolle en relevante content creëren

Nu je het technische gedeelte van goede SEO achter de rug hebt is het tijd om te doen waar je het best in bent: het schrijven van kwalitatieve en unieke content dat relevant is voor de doelgroep. Bij goede content kun je denken aan het schrijven van artikelen, advertorials, productpagina’s en informatieve teksten voor potentiële klanten en websitebezoekers. Het gebruik van zoekwoorden in de tekst is hierbij perfect. Vermijd overmatig gebruik en zorg ervoor dat de zoekwoorden goed aansluiten bij de tekst. Zorg ervoor dat je content zichzelf onderscheid en relevant is, zodat bezoekers langer op de website blijven en actie ondernemen, zoals het delen van content of het doen van een aankoop.

Een bijkomend voordeel aan goede content is dat je zult zien dat het de betrokkenheidspercentage van je pagina’s vergroot. Wanneer mensen via zoekmachines op je website terechtkomen, is het belangrijk dat ze betrokken raken bij je content. Je verhoogt het betrokkenheidspercentage in Google Analytics 4 door een langere gemiddelde sessieduur, lager bouncepercentage en een hoger aantal paginaweergaven per bezoek en meer conversies (klikken op buttons, links of ingevulde formulieren) geeft aan dat bezoekers geïnteresseerd zijn in je content en langer op je website blijven. Dit kan worden bereikt door het bieden van waardevolle en boeiende inhoud die aansluit bij de zoekintentie van de gebruikers. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot andere voordelen, zoals hogere conversiepercentages, meer terugkerende bezoekers en een verbeterde algehele online aanwezigheid.

Linkbuilding is waardevol

Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in zoekmachines. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw site en geven zoekmachines aan dat jouw website betrouwbaar en waardevol is. Dit kan worden bereikt door referenties op pagina’s van klanten, sociale media of een samenwerking met andere spelers in jouw sector. Onze vakpartner, de Heus Voeders, heeft hier ook goed gebruik van gemaakt. Zij hebben onlangs een video gedeeld via Melkveebedrijf over robotmelken en weidegang.

De website van Melkveebedrijf heeft een goede positie in Google wanneer er wordt gezocht op “Weidegang”. Mensen komen hierdoor snel

uit op de themapagina voor weidegang waarna makkelijk kan worden doorgeklikt naar het artikel van de Heus.

 

 

Blijven analyseren en optimaliseren

Voortdurende monitoring en optimalisatie is vereist als het gaat om SEO. Het gebruik van Google Analytics en Google Search Console om de prestaties van je website te volgen kunnen hierbij helpen. Analyseer de gegevens en verbeter de pagina’s met bijvoorbeeld een hoog bouncepercentage / laag betrokkenheidspercentage of zoekwoorden met een lage CTR. Ga vervolgens aan de slag met goede content en verspreid deze content via de juiste kanalen. Benieuwd hoe Melkveebedrijf, de Loonwerker, Akkerbouwbedrijf, Pluimveebedrijf, Varkensbedrijf, Terra en Clean Totaal hierbij kunnen helpen? Vraag het onze media-adviseurs.

Sales Prosu Media Producties