Klaar voor de tijd van het jaar: evenementenmarketing 

Binnen alle sectoren worden weer volop beurzen georganiseerd. Een van de belangrijkste beurzen voor Prosu Media Producties staat ook weer op de agenda. Op 15 en 16 november organiseren zij vanuit hun vakblad voor de professionele schoonmaak, CleanTotaal, de Schoonmaak Vakdagen in Expo Houten. De volledige hal 1 en het buitenterrein staan deze twee dagen compleet in het teken van alles wat met schoonmaak te maken heeft. 

Schoonmaak Vakdagen 

In 2022 worden de Schoonmaak Vakdagen voor de vierde keer georganiseerd. In de drie edities ervoor is een wild idee, dat enthousiast door de schoonmaakbranche ontvangen werd, gegroeid tot een vakbeurs van nationale allure. Met landelijke media aandacht voor het NK Glazenwassen is de beurs meer dan alleen een kennis- en ontmoetingsevent. Het is een tweedaags evenement waarin de schoonmaaksector zichzelf op de kaart zet. Bij de deelname aan een evenement komt veel kijken, waarbij Prosu een hand kan helpen.  

Trek de aandacht van de bezoeker  

Het maakt niet uit of je als organisatie zelf een evenement organiseert of dat je daar bijvoorbeeld aanwezig bent met een stand. Het blijft belangrijk om oog te hebben voor de beleving van de bezoeker. Met welk doel ga jij naar een evenement?  

Een evenement is het moment om te zorgen voor een uitstekende totaalbeleving met jouw merk. Het gaat er niet alleen maar om dat je daar aanwezig bent, maar dat alle elementen op elkaar aansluiten. De sprekers, het programma, de faciliteiten en de communicatie voor en na het evenement moeten allemaal goed zijn. Zo wordt tijdens de Schoonmaak Vakdagen voor een optimale beleving gezorgd door een aantal side-events. Met bijvoorbeeld het NK Glazenwassen op de tweede beursdag. De beste glazenwassers van Nederland worden hierbij beoordeeld op veiligheid, vaardigheid & vakmanschap, effectiviteit & tempo op verschillende onderdelen. Op deze manier kunnen bezoekers niet alleen inspiratie opdoen of kennis nemen van de nieuwste mogelijkheden, maar gaan zij meemaken of Sven van der Burgh zijn titel als beste glazenwasser kan verdedigen.  

Breng online en offline met elkaar in contact 

Het evenement zelf staat in het teken van fysiek contact met je doelgroep. Dat betekent niet dat je online kanalen niet moet inzetten. Voorafgaand aan het evenement wordt het complete bereik van Prosu binnen de professionele schoonmaak ingezet om exposanten en bezoekers te verbinden aan het evenement. Gerichte campagnes via de online en offline kanalen van CleanTotaal brengen bezoekers op de hoogte van het aankomende evenement.  

Door een database bij te houden met gegevens van de doelgroep kunnen gerichte campagnes opgezet worden om bezoekers te trekken naar het evenement. Het verzamelen van data gebeurt niet alleen voorafgaand bij de registratie van het evenement, maar ook tijdens en na het evenement. Tijdens een live-gesprek op het evenement staan mensen er sneller voor open om een paar vragen te beantwoorden. Ook kun je het evenement interactief maken door bijvoorbeeld mensen met hun telefoon een paar vragen in te laten vullen voor een actie of dat ze hun gegevens achter te laten voor de nieuwsbrief. Na het evenement is hét moment om te testen of je het doel ook hebt bereikt en om opvolging te geven aan je bezoekers. 

Samenwerking is alles 

Bij het organiseren van een evenement is het belangrijk om een goede samenwerking te hebben met verschillende organisaties. Niet alleen met exposanten en bezoekers, maar ook met leveranciers. Zo heeft Prosu Media Producties een strategische samenwerking met zusterbedrijven Prosu Databased Marketing voor de datamanagement van bijvoorbeeld de uitnodigingsservice waar exposanten gebruik van kunnen maken om hun relaties uit te nodigen voor de Schoonmaak Vakdagen en met Mixcom Digital & print creatives voor het ontwerp en vormgeving van off- en online communicatie-uitingen.  

Niet alleen binnen de professionele schoonmaak 

Naast de professionele schoonmaak is Prosu Media Producties ook actief in de agrarische sector. Waarbij ze ook aan verschillende Nederlandse en Belgische evenementen deelneemt zoals de Agrotechniek Holland, Rundvee Mechanisatie Vakdagen en Interpom. Naast haar eigen deelname brengt Prosu met het grootste bereik binnen de Nederlandse en Belgische sector ook de beursdeelname van haar adverteerders onder de aandacht bij hun verschillende doelgroepen.  

Wil je meer weten over de Schoonmaak Vakdagen of wil je er dit jaar bij zijn? Bekijk alle informatie op: https://www.schoonmaakvakdagen.nl/ Of ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met een (deelname aan een) evenement? Neem dan contact met Lisanne Andeweg 

Lisanne Andeweg - Schoonmaak Vakdagen