Gerben Hofman nieuwe redacteur veehouderij

Gerben Hofman nieuwe redacteur veehouderij

Sinds kort is het redactieteam van melkveebedrijf.nl en varkensbedrijf.nl versterkt met de komst van Gerben Hofman (47). Wellicht heeft u al verschillende artikelen van hem gelezen, Gerben maakt namelijk sinds 1 oktober 2021 deel uit van het team van Prosu Media Producties.

Met Gerben halen we de nodige ervaring in huis. Als kleine jongen groeide hij tussen de boerderijen op in Hoge Hexel (Twente). “Van jongs af aan vond ik alles wat te maken had met landbouw interessant. Daarom heb ik de middelbare landbouwschool gedaan en later de Stoas, de agrarische lerarenopleiding.” Dronten is daarom ook geen onbekend terrein voor Gerben die na zijn studie zo’n tien jaar voor Opraappers Communicatie heeft gewerkt.

Taal van het boerenerf verleer je niet

Gerben: “De fijne kneepjes van het communicatievak heb ik bij mijn eerste werkgever geleerd. Vanwege een verhuizing in 2009 heb ik een uitstap gemaakt naar de zorgsector bij Zorggroep Almere. Wat aanvankelijk als tussendoortje begon, resulteerde in een dienstverband van 12 jaar.” Bij zijn vorige werkgevers heeft Gerben zijn schrijfvaardigheden verder ontwikkeld en verfijnd. Het valt hem op dat hij, in de eerste weken bij Prosu Media Producties, de taal van het boerenerf moeiteloos weer oppakt. “Die verleer je blijkbaar niet, ook al is er veel veranderd.”

Mooiste sector die er is

In de twaalf jaar dat Gerben werkzaam was buiten de agrarische sector is hij de landbouwwereld blijven volgen. “Het is voor mij gewoon de mooiste sector die er is. Met enthousiaste ondernemers, die er ondanks beperkende factoren voor blijven gaan. Voedsel is een eerste levensbehoefte en onze agrariërs werken keihard om dit op een verantwoorde manier te produceren. Daar wil ik bij horen, daar wil ik ook mijn bijdrage aan leveren. Dit met content die de agrariër helpt in de dagelijkse bedrijfsvoering en die onze klanten helpt om hun toegevoegde waarde over het voetlicht te brengen.”

Fijne werkplek

Gerben voelt zich als een vis in het water bij Prosu Media Producties. “Het is fijn werken hier, met een fijn team op een mooie locatie en met mooie uitdagingen. Voor nu focus ik mij op de redacteursfunctie die ik hier vervul en daarna zie ik wel waar de kansen liggen. Een goede werkgever creëert de omstandigheden waarbinnen medewerkers optimaal tot hun recht komen zodat gezamenlijk topprestaties kunnen worden behaald. Daarbij denk ik dan bijvoorbeeld aan werkplek, ICT-faciliteiten, goede teamsamenstelling en een stuk coaching. Voor zover ik het nu kan beoordelen is dat bij Prosu Media Producties goed voor elkaar en als ik daar iets in mis, dan is het voor mijn gevoel zeker bespreekbaar.”

Ondernemers een stap vooruit helpen

Gerben hoopt uit zijn nieuwe functie zelf veel voldoening te halen, maar ook veel voldoening bij klanten, lezers en collega’s. “Als zij tevreden zijn, dan ben ik dat ook. Met mijn inspanningen hoop ik ondernemers in de agrarische sector weer een stapje vooruit te helpen.”

Wilt u kennismaken met Gerben Hofman of heeft u interessant nieuws te delen? Gerben is bereikbaar via: gerben.hofman@prosu.nl & 06 23 304 997.