Website Melkveebedrijf

Alle landbouwers in Benelux online te bereiken

Wilt u een landbouwer bereiken dan is online marketing belangrijk. Alle landbouwers zijn online te bereiken. In Nederland geeft bijna 80% en in Vlaanderen meer dan 60% aan bedrijfsgerelateerde informatie te zoeken via het internet. Welke feiten wij zien lees je hieronder!

98% van de huishoudens heeft toegang tot internet

In Nederland heeft 98% van de huishoudens in 2018 toegang tot internet. Daarmee loopt Nederland voorop in Europa zo blijkt uit het onderzoek van het CBS. Nederland stond daarmee in 2018 van alle huishoudens bovenaan de Europese ranglijst. België volgt snel daarna in dit onderzoek op plek 13 met 88%. Een verschil van 10% ten opzichte van Nederland.

Landbouwer zoekt bedrijfsgerelateerde informatie op het internet

In 2019 is gemiddeld 78% van de Nederlandse landbouwers op het internet op zoek naar bedrijfsgerelateerde informatie. Dit blijkt uit het onderzoek dat Prosu heeft uitgevoerd onder agrariërs. We zien dat de percentages bij de Nederlanders opvolgers hoger ligt met 82%. Als we dit vergelijken met de Vlaamse landbouwers, dan zien we hier een beduidend lager percentage. 62% Van de ondervraagde uit Vlaanderen geeft namelijk aan internet te gebruiken om op zoek te gaan naar bedrijfsgerelateerde informatie.

Als we naar bovenstaande cijfers kijken, dan kunnen we concluderen dat de cijfers van het CBS worden bevestigd. Opvallend is wel dat de landbouwers uit Vlaanderen ten opzichte van vorig jaar een flinke daling laat zien. Hiervoor hebben wij geen verklaring voor kunnen vinden.

Uw content online vindbaar voor de landbouwers

Door gebruik te maken van de sectorspecifieke nieuwssites van Prosu is uw content vindbaar voor landbouwers die op zoek zijn naar bedrijfsgerelateerd nieuws. Tevens kan Prosu u ondersteunen bij het inrichten van gerichte vervolgacties. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hieronder op één van onze sectoren en ontdek wat er mogelijk is!

 

Heeft u vragen? vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!