KMM Groep doneert 1.695 euro aan de Voedselbank

KMM Groep doneert 1.695 euro aan de Voedselbank

Dronten, 15 december 2022 – Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Zeker in deze tijd van stijgende energieprijzen en hoge inflatie, komen er steeds meer gezinnen in de problemen. De Voedselbank helpt wekelijks 40.000 gezinnen met voedselhulp.

In het kader van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen neemt ook de KMM groep haar verantwoordelijkheid. De negentiende groep van het Management Trainee Programma zet zich daarom dit jaar in voor de voedselbank.

KMM Groep doneert 1.695 euro aan de Voedselbank

KMM Groep doneert 1.695 euro aan de Voedselbank

Appels plukken en crowd funding

Zaterdag 8 oktober heeft MTP’19 met collega’s van Prosu, Karmac, Metafoor en KMM Groep ruim 55.000 appels geplukt voor de Voedselbank. Daarnaast heeft de groep door middel van crowd funding 1.695 euro ingezameld om te doneren aan de Voedselbank.

Stefan Zwaneveld is één van de appelplukkers. “Het stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen is erg belangrijk, zowel nu als in de toekomst. Daarom is het mooi om te zien dat lokale fruittelers hun opbrengst beschikbaar stellen voor een goed doel zoals de voedselbank.” Lyanca Hendriks vervolgt: “Het voelt goed om iets terug te doen voor de maatschappij.”

KMM groep maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ruim 50.000 appels werden geplukt voor de Voedselbank

Over het initiatief ‘Appels plukken voor de Voedselbank’

In 2021 organiseerde Voedselbank Dronten een eerste succesvolle appelpluk. Toen kon zij bij vijf telers in Dronten terecht. Hier plukten de vrijwilligers 15.000 kilo appels. Genoeg om een aantal voedselbankklanten van verse appels te voorzien. Dit jaar hebben zich maar liefst dertien telers aangemeld en breidt de regio zich naast Dronten uit naar Zeewolde, Kraggenburg en Marknesse.

Zelf doneren?

In de gemeente Dronten zijn 125 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. De Voedselbank helpt iedereen die te weinig eten kan kopen en gaat daarmee ook voedselverspilling tegen. Wil je zelf je steentje bijdragen? Doneren, voedsel geven of vrijwilliger worden kan via https://vbdronten.nl/steun-ons/.

Op zoek naar een vliegende start van je carrière? En zelf maatschappelijk verantwoord ondernemen? KMM Groep zoekt nog starters en talenten met ambities. Bekijk wat het Management Trainee Programma inhoudt via kmmgroep.nl. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen Prosu Media Producties? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.