Agrariërs bereiken met Facebook advertisement

U wilt als marketeer uw boodschap op het juiste platform en kanaal verspreiden om uw doelgroep optimaal te bereiken. Facebook is hierin ook een belangrijke speler! Agrariërs zijn erg actief op Facebook en daarom ook goed te bereiken via dit kanaal. In dit artikel vertellen wij u meer over Facebook advertisement onder agrariërs.

Hoe kan ik de agrariër het best bereiken op Facebook?

Facebook biedt veel verschillende mogelijkheden voor het instellen van uw doelgroep. Wat de beste manier is, blijft voor iedereen de vraag. Het antwoord hierop is dat u het simpelweg moet testen. Waar kunt u dan op testen? Hieronder hebben wij een opsomming vermeld van de mogelijkheden:

  1. U selecteert uw doelgroep op basis van interesse (bv: melkveehouderij)
  2. U laadt een database in met personen die u wilt bereiken. Facebook koppelt deze gegevens aan de daarbij behorende bestaande profielen op Facebook.
  3. U laat Facebook uw doelgroep bepalen door een vergelijkbare doelgroep te gebruiken
  4. U wilt alleen al uw volgers bereiken
  5. U maakt gebruik van een Facebook-pixel

Zelf hebben wij deze mogelijkheden ook getest en voor ons blijkt onze Facebook-pixel het beste te werken. Maar wat doet een Facebook-pixel nu eigenlijk?

Agrariërs retargetten via Facebook

Iedereen kent het waarschijnlijk wel u bekijkt online een product of dienst en daarna ziet u dit overal voorbij komen, dat noemen we retargeting. Ook via Facebook is het mogelijk om te retargetten. Met een Facebook-pixel plaats u een code (pixel) achter uw website. Deze pixel zorgt ervoor dat uw advertentie getoond  kan worden op basis van vertoond gedrag op de website. Iedereen die de afgelopen periode artikel A heeft gelezen op de website waar de pixel achter staat, krijgt dan bijvoorbeeld advertentie A te zien op Facebook. Hierdoor is het mogelijk om uw marketingboodschap te herhalen of om een vervolgboodschap te laten zien waardoor u uw prospect verder door de Customer Journey heen leidt.

Uit onze eigen ervaring blijkt dat van bovenstaande vijf opties de pixel doelgroep kwalitatief het beste resultaat behaald. Dit is te verklaren, want iedereen die een sectorspecifieke nieuwssite bezoekt zal hier ook daadwerkelijk een connectie mee hebben. Om u met cijfers een idee te geven. Als wij advertenties inzetten op basis van interessevelden dan liggen onze kosten per klik gemiddeld 75% hoger dan wanneer wij gebruik maken van één van onze vijf sectorspecifieke pixels. Door gebruik te maken van één van onze sectorspecifieke pixels vergroot u uw kans op (hogere) conversie. Tevens zullen wij het gehele traject voor u uit handen nemen en ontvangt u van ons na afloop een overzichtelijke rapportage met behaalde resultaten.

Uiteraard kunt u uw gehele campagne voor Facebook bij ons uit handen geven met één van de andere mogelijkheden.

Heeft u vragen? Mail ons!