Akkerbouwbedrijf.nl - Veenma Mechanisatie campagne

Praktijkvoorbeeld: Waarom je video niet meer kunt wegdenken uit je marketingstrategie

Al jaren worden video’s steeds belangrijker. We zien er bijvoorbeeld bij social mediadiensten zoals Facebook, Instagram en TikTok veel video’s voorbij komen. Het is daarom belangrijk om video marketing niet te vergeten in je marketingstrategie.

Video marketing in 2022 en 2023

Elk jaar doet Wyzowl een onderzoek naar video marketing. In hun rapport van 2022 hebben ze onderzocht dat 86% van de bevraagde marketeers video als een marketing tool gebruikt. Ook geven 92% van de marketeers aan dat het een belangrijk onderdeel is van hun strategie. De grootste reden waarom bedrijven geen video gebruiken, is het gebrek aan tijd. Dat is natuurlijk zonde als het bedrijf het belang van video inziet, maar er geen tijd voor heeft of kan maken om video marketing goed van de grond te krijgen.

Praktijkvoorbeeld Veenma Mechanisatie 

Een mooi voorbeeld van het goed inzetten van video marketing is Veenma Mechanisatie een van onze klanten van Akkerbouwbedrijf.nl. In een klanttestimonial beschrijft een van de klanten van Veenma hoe zij samen met Veenma Speciaalbouw een productvriendelijke rooier met kistenkantelsysteem met een buffercapaciteit van vier kisten heeft gebouwd. Dit verhaal hebben zij onder de aandacht gebracht in een artikel inclusief video op de website van Akkerbouwbedrijf.

Het artikel is goed gelezen door de doelgroep op Akkerbouwbedrijf met meer dan 2.000 paginaweergaven. Een aanzienlijk deel van het verkeer voor het artikel is afkomstig van de nieuwsbrief. Daar heeft het een doorklikpercentage van meer dan 10% gehad met meer dan 400 kliks. Naast dat dit artikel het erg goed heeft gedaan in op de website en in de nieuwsbrief van Akkerbouwbedrijf, is de campagne ondersteund met een Facebook campagne op basis van Facebook Pixel. Deze Facebook campagne heeft het bereik van de video en het artikel nog verder vergroot. Zo is de video bijna 65.000 videoweergaven gehad. In totaal hebben bijna 2.000 unieke mensen op de link geklikt en zijn daarbij rechtstreeks door gegaan naar de video of het artikel op de website. Hiermee heeft deze campagne een doorklikpercentage van meer dan 3% waarmee het een geslaagde Facebookcampagne is geweest.

 

Akkerbouwbedrijf.nl - Veenma Mechanisatie campagne

Hoe bepaal je het succes van een video?

Hetzelfde onderzoek van Wyzowl beschrijft ook waar de marketeers naar kijken om te bepalen of video marketing succesvol is ingezet. De marketeers kijken naar de volgende KPI’s (kritische prestatie indicatoren):

  • Video engagement (60%)
  • Video views (61%)
  • Leads / kliks (60%)
  • Merk bekendheid (44%)
  • Betrokkenheid van klanten of klantretentie (41%)
  • Directe verkopen (27%)
  • Andere redenen (7%)

Het valt op dat het succes van video door meer dan de helft van de marketeers engagement, views en kliks gebruikt om het succes van video marketing te bepalen. Veel marketinginspanningen worden afgerekend op het effect dat ze hebben op de directe verkopen. Het valt op dat dat bij video marketing anders is en dat het succes vooral wordt bepaald op andere statistieken. Als je het rijtje hierboven zou bekijken, zou video dan wel een goede ROI (return on investment) hebben? Van de marketeers geeft 87% aan dat het voor hen een goede ROI heeft. Dit wordt door hen gemeten met behulp van verkeer, verblijftijd, productkennis, leadgeneratie, directe verkopen en verminderde vragen voor de klantenservice.

Hoe gebruikt de agrariër video?

Het is mooi om te weten hoe marketeers video gebruiken in hun strategie alleen het is daarnaast ook belangrijk om te weten hoe belangrijk de doelgroep video’s vindt en of ze video’s gebruiken in hun aankoopbeslissingsproces. En ook aan de consumentenkant blijkt een video erg belangrijk. Zo geeft 88% van de mensen dat ze overtuigd zijn om een product of dienst te kopen na het kijken van een merkvideo. Het is hierbij belangrijk om een korte video te maken (minder dan twee minuten). Ook geven consumenten aan dat ze video’s twee keer zo snel delen met vrienden, familie of collega’s als dat ze andere vormen zouden delen.

Beginnen met video-marketing?

Het kan een optie zijn om zelf te beginnen met de productie van video. Het is daarnaast ook een mogelijkheid om dit uit te besteden aan een externe partij. Mede door de groeiende vraag voor videoproductie hebben wij Jorden Koutstaal aangenomen die zich binnen Prosu Media Producties onder andere bezig houdt met de productie van productvideo’s, videobedrijfsreportages, video testimonials. Meer informatie over de video marketing vindt u hier of maak gebruik van de onderstaande knop.

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze media-adviseurs. Onze experts denken graag mee om een goede campagne op te zetten die relevant is en waarmee je jouw marketingdoelstellingen gaat bereiken.

Sales Prosu Media Producties

Bereik het met Prosu Media Producties