BIG Challenge

Prosu sponsort met Varkensbedrijf de BIG Challenge

Voor de elfde keer slaan de boeren de armen ineen om mee te doen aan de BIG Challenge. De BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling. Hij is deze actie in 2009 gestart en realiseerde dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid!

De BIG Challenge in ondertussen uitgegroeid tot de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100% van de giften gaat naar het onderzoeksfonds. De BIG Challenge zet zich volledig in voor Hermans wens: “Kanker omturnen van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. Daar is veel geld voor nodig. Ik wil dat we met z’n allen trots kunnen zeggen dat de Nederlandse veehouderij een wezenlijke bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.”

Doel BIG Challenge 2019

Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d’HuZes 2019 minimaal 1.000.000 euro bijeen te fietsen/rennen/lopen. Om dit te bereiken benaderen de BIG Challenge-deelnemers een groot aantal sponsors en organiseren zij in de aanloop naar het evenement allerlei sponsoractiviteiten. Enerzijds om geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de agrarische sector.

ZLTO-Initiatiefprijs

Naast dat BIG Challenge als doel heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker, zijn ook promotie van de agrarische sector bij een breed publiek en trots in de sector belangrijke doelstellingen. De actie BIG Challenge werd vooral breed gedragen binnen de varkenshouderij. Daarom won BIG Challenge in december 2010 de ZLTO-publieksprijs. De prijs voor het beste initiatief in 2010 waar het gaat om het verbeteren van de maatschappelijke waardering voor de varkenshouderij.

Prosu Media Producties geeft diverse vakbladen uit waaronder Varkensbedrijf, Melkveebedrijf en de Pluimveekrant. Wij dragen de veehouderij een warm hart toe en steunen daarom graag de BIG Challenge 2019 met het vakblad Varkensbedrijf. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Doneren?

Wilt u ook graag aan de BIG Challenge doneren? Elke euro die binnenkomt gaat rechtstreeks naar het goede doel. Voor meer informatie kunt u altijd kijken op www.bigchallenge.eu.