Mobiel gebruik landbouwer

Smartphone gebruik stijgt bij Nederlandse en Vlaamse landbouwer

Het zal voor u geen verrassing meer zijn dat het mobiele gebruik de afgelopen jaren flink is gestegen. U zult ongetwijfeld uw campagnes ook steeds beter hebben ingericht op de mobiele devices. Maar welke sectorverschillen zien wij en wijkt de landbouwer nog af van het landelijke gemiddelde? In dit artikel vertellen wij u hier meer over! 

Nederland in top 3 met mobiel gebruik

Denemarken, Zweden (88 procent) en Nederland (86 procent) scoorden in 2018 het hoogst als het gaat om internetgebruik met mobiele apparaten, zoals een laptop, tablet of smartphone. Dit blijkt uit het onderzoek van het CBS. Het gaat om het gebruik buitenshuis of buiten het werk. Het actieve gebruik van de smartphone in België ligt lager met 69%.

Welke landbouwer is actiever met zijn of haar smartphone?

Als we de cijfers van het CBS vergelijken met het bezoek op onze agrarische nieuwssites, dan bevestigt dit bovenstaande conclusie van het CBS.

mobiel,desktop gebruik landbouwer

Rood= Gemiddelde in Nederland  Blauw= Gemiddelde in België

Uit onze cijfers blijkt namelijk dat 40% van de Vlaamse bezoekers onze nieuwssites openen op een mobiel device. Op onze Nederlandse websites is dit percentage 46%. Dus ook op onze websites zien wij dat de Nederlandse landbouwers vaker gebruik maken van een mobiel device dan een Vlaamse landbouwer. Deze resultaten komen overeen met de cijfers van het CBS.

Melkveehouders en loonwerkers maken het meest gebruik van een mobiel device

Als we kijken naar onderstaande cijfers van onze Nederlandse nieuwssites, dan valt op dat melkveehouders met 58% en de loonwerkers met 63% het meeste gebruik maken van een mobiel device. Ook zien we bij bijna alle sectoren de afgelopen vier jaar een flinke stijging van het mobiele gebruik.

Handige tool voor het testen van uw content op een mobiel

Het is belangrijk om bij het verspreiden van uw content rekening te houden met de mobiele leesbaarheid. Mocht u content delen, bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief, dan moet u niet alleen rekening houden met hoe dit eruit ziet op uw computer, maar ook hoe zich dit verhoudt op een mobiel. Hier is een makkelijke tool voor!

Stap A. Klik hier en open onze nieuwsbrief in uw browser
Stap B. Nu ziet u de lay-out van de nieuwsbrief MelkveeActueel welke vergelijkbaar is met de manier waarop hij binnenkomt in uw mailbox op de computer. Is dit naar wens?
Stap C. Klik op uw rechtermuisknop en vervolgens op inspecteren. U krijgt dan rechts een venster te zien, klik hier op het tweede icoontje van links naast de tekst elements.

1
2
Prosu mobiel gebruik agrariërs
1

Stap C

2

Stap D

Stap D. Er kan nu gekozen worden op welke manier deze pagina weergegeven moet worden. Klik hier bijvoorbeeld op Iphone 6/7/8 plus en je krijgt te zien hoe de nieuwsbrief en uw boodschap wordt getoond op een mobiel.
Stap E. Doe er uw voordeel mee en zorg ervoor dat uw boodschap op mobiel en op de computer goed leesbaar is en triggert tot een actie.

Tip: deze tool werkt ook voor Facebook ;)

Heeft u vragen?

Mochten er vragen zijn omtrent het optimaal bereiken van uw doelgroep dan helpen wij u hier graag bij. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Heeft u vragen? vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!