Vacaturepromotie Prosu Media Producties

Nieuwe medewerkers aan de slag of aan de slag met nieuwe medewerkers?

Het aantrekken van goed personeel blijft lastig. Binnen de agrarische sector worden de tekorten aan goede medewerkers ook gevoeld. Je hebt bijvoorbeeld al maandenlang een vacature openstaan voor een nieuw talent binnen je marketingteam en je krijgt deze vacature maar niet gevuld. Vind daarvoor maar eens iemand die precies past binnen het opgestelde functieprofiel wat jij hiervoor hebt opgesteld.

Komt er ooit een einde aan de krapte op de arbeidsmarkt?

Vanaf het tweede kwartaal van 2022 blijft het aantal openstaande vacatures nog steeds groeien. Dit jaar stonden er eind juni 467.000 vacatures open. Ook is het aantal werklozen verder gedaald, waardoor de spanningen op de arbeidsmarkt verder oplopen. Per 100 werkzoekenden zijn er nu al 143 vacatures. Bedrijven geven aan dat ze een tekort hebben aan personeel en dat dit tekort leidt tot een belemmering in de productie of activiteiten. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat jouw vacature onderscheidend is en onder de aandacht komt bij de juiste mensen, want ook in de agrarische sector is er te kort aan personeel voor bijvoorbeeld marketingfuncties, data-analisten of accountmanagers.

Hoe breng je een vacatureboodschap goed over?

Doordat er zoveel vacatures opstaan, zijn er ook voorbeelden van sterke wervingscampagnes aanwezig. Organisaties zetten alle mogelijke middelen in om hun vacatures onder de aandacht te krijgen en de juiste kandidaten over te halen om bij hen te komen werken. Een sterk voorbeeld is de wervingscampagne van Medi Interim. Op hun website staat een video die de realiteit goed beschrijft. Er is een zichtbaar tekort aan zorgpersoneel met zich meebrengt. Daarnaast wordt nog eens benadrukt hoe belangrijk hun functie en rol in de zorg is. Dit wekt de interesse van mensen die de video bekijken. Over de boodschap is van tevoren goed nagedacht en daarmee heeft Medi Interim ervoor gezorgd dat de boodschap aanspoort tot actie.

Waarbij potentiële werknemers eerst in de rij moesten staan om ergens te werken, moeten de organisaties nu in de rij staan voor potentiële werknemers. Het is daarom belangrijk om jouw vacature boodschap te laten aansluiten bij de doelgroep en hetgeen wat zij belangrijk vinden bij een (volgende) baan. Elk beroep heeft iets moois waardoor mensen in dat beroepenveld willen werken. Waarom hebben jouw huidige medewerkers bijvoorbeeld voor jouw organisatie gekozen? En waarom is jouw organisatie aantrekkelijk voor nieuwe mensen?

Zelf zijn wij ook continue opzoek naar nieuw talent voor verschillende afdelingen, daarom hebben wij verschillende collega’s het woord gegeven om Prosu Media Producties over te brengen:

Prosu Media Producties - Vacaturepromotie

Employee Value Proposition

Ontwikkel een duidelijk Employee Value Proposition (EVP). Dit is een propositie die de toegevoegde waarde van de organisatie beschrijft voor de medewerkers en ook hoe medewerkers van waarde zijn voor de organisatie. Breng deze boodschap ook op de juiste plekken onder de aandacht bij jouw doelgroep. Als dit lukt dan ben je goed bezig om die mooie aspecten van jouw beroepenveld, werk en organisatie over te brengen waar jij zelf ook ooit voor had gekozen. En uiteindelijk ook anderen mee kunt inspireren om ook voor jou te kiezen.

Wil je ook jouw agrarische vacature onder de aandacht brengen met behulp van onze sectorspecifieke online en offlinekanalen? Neem contact op met één van onze media-adviseurs en maak gebruik van de 30% offline- en online korting voor promotie van vacatures.

Vacaturepromotie Prosu Media Producties