Vlaamse landbouwer volgt graag de ontwikkelingen in Nederland

Uit het onderzoek mediagedrag onder agrariërs uitgevoerd door Prosu, blijkt dat de Vlaamse landbouwer graag op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in Nederland. Meer dan de helft van de landbouwer uit Vlaanderen geven aan Nederlands agrarisch nieuws interessant te vinden. Andersom blijkt ook een zelfde ontwikkeling zichtbaar. In dit artikel meer over deze resultaten.

Meer dan de helft van Vlaamse landbouwers geïnteresseerd in Nederland

Steeds meer landbouwers zijn internationaal georiënteerd en lezen hier ook graag over. Als belangrijkste onderwerpen noemen Vlaamse landbouwers het volgende:

  • Internationaal nieuws en ervaringen
  • Verhalen over collega’s over de grens
  • Prijsontwikkelingen in het buitenland

Producten uit buitenland dankzij internet binnen handbereik

Naast landbouwers spelen ook steeds meer leveranciers uit de agrarische sector hierop in. Veel leveranciers oriënteren zich op de Benelux als geheel en kijken verder dan de eigen landgrenzen. Deze ontwikkeling komt mede tot stand vanwege het tegenwoordig eenvoudig verkrijgen van informatie op het internet. Het internet wordt steeds gebruiksvriendelijker waardoor ook producten uit het buitenland toegankelijker worden. Door de opkomst van het internet vervagen landgrenzen en zijn producten uit het buitenland eenvoudiger te verkrijgen.

Wij als Prosu zijn ons de laatste jaren steeds meer gaan richten op de Benelux markt. Dit is te zien aan de overname van de agrarische vakbladen in Wallonië en Vlaanderen. Door deze overname beperken wij ons niet meer tot onze landgrens, maar is ons afzetgebied uitgebreid naar de gehele Benelux. Naast de gedrukte vakbladen hebben wij ook onze statische en dynamische data welke wij verzamelen steeds meer georiënteerd op de landbouwers uit de Benelux.

Komen bovenstaande ontwikkelingen jou ook bekend voor en wil je meer weten over ons bereik in de Benelux? Vul onderstaand formulier in en neem contact met ons op!

Bent u benieuwd naar alle resultaten uit het onderzoek mediagedrag onder agrariërs? Klik hier en schrijf u in voor de workshop in Nederland of België! 

Heeft u vragen over dit artikel? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!