Agrafiek Awards

Loonbedrijf Van der Woerd uit Zoelen wint Agrafiek Award 2016

Loonbedrijf van der Woerd is door de jury uitgeroepen tot winnaar van de  Agrafiek Award 2016 in de categorie Loonwerk. Volgens het juryrapport heeft Loonbedrijf Van der Woerd voor zichzelf een sterke positie gecreëerd in de totale keten.

Het juryrapport vermeldt het volgende over het bedrijf:”Van der Woerd doet 50% akkerbouw en 50% melkvee. Daarnaast hebben ze een eigen akkerbouwtak van 350 ha.  Naast loonwerker zijn ze mestintermediair voor bedrijven in de regio.

Veel machines zijn met GPS systemen uitgevoerd. Voordelen zijn dat alle percelen worden opgemeten en dat de data wordt opgeslagen, zodat ze snel klanten kunnen adviseren. Er kan nu ook makkelijk met de machines in ploegendienst worden gewerkt, waardor de machines in korte tijd veel draaiuren maken. Hierdoor dalen de kosten per draaiuur fors en is overcapaciteit niet nodig. Zo nodig wordt er samengewerkt met collega’s.

Bij Van de Woerd werken ze veel met bandendruk-wissel-systemen omdat ze zich ervan bewust zijn dat ze zuinig met  de bodem om moeten gaan. Dit  geldt niet alleen voor het lentewerk, maar ook met oogsten wordt met zorg met de bodem omgegaan.

Van de Woerd werkt ook met de digitale werkbon van Agro-IT, dit om adminsitratief overzichtelijk te houden en met minimaal aantal mensen op kantoor toch zaken te kunnen organiseren.”

Agrafiek
Agrafiek is een initiatief van de gelijknamige stichting en de uitgeverijen Prosu Media Producties en Rekad. Agrafiek focust zich op het aspect innovatie, management en duurzaamheid en heeft tot doel om de innovatie inspanningen in de sectoren onder de aandacht te brengen. Deelname aan de Agrafiek Awards staat open voor alle Nederlandse akkerbouwers, loonwerkers, melkveehouders en varkenshouders.